,,We dachten aan veiligheid en tegelijk aan klanten die we kon- den helpen, toen we begonnen met bruggen en gangways”, aldus founder en head of operations van BRIDGES2000, Hendrik van der Ham. Na meer dan 25 jaar ervaring in productie en verhuur van bruggen voor toepassing in civiele, maritieme en offshore omgevingen, is het bedrijf nog steeds aan de bal.

,,Dat verkoopverhaal met vertellen wat je allemaal kunt is zo interessant niet. Waarom ik dat zeg? Omdat we moeten leren luisteren. Als team leggen we daar de nadruk op. Ik zal het uitleggen met een vergelijking uit ons vakgebied.”

Jack-up
Van der Ham toont foto’s van mooie schepen met jack-up, bekend van onder andere Vlissingen en de havens aan de Belgische Noordzeekust. ,,Deze schepen zijn gemaakt voor de maritieme sector en werken veelal voor de offshore. Er zijn specifieke regels op de uitvoering van werkzaamheden van toepassing. Daar hebben concerns als Van Oord en DEME mee te maken. Grote bedrijven met mensen die altijd al veilig hebben gewerkt. En toch moet het ineens anders. “

Risico-analyses
Kijk, dat zijn de problemen van mijn gesprekspartner, vervolgt hij. ,,Gaat het mijn gesprekspartner erom om naar mijn verhaal te luisteren en mij te begrijpen of wil hij zelf begrepen worden en dat zijn probleem opgelost wordt?… Ik denk het laatste. Wij maken voor de toegangen die BRIDGES2000 levert ook de risico-analyses, te gebruiken bij plaatsing en bij gebruik. Daar zijn we mee begonnen, toen bleek dat men dat nodig had. Kijk en dat wordt gewaardeerd. We leveren dan ook een precies passende oplossing”, verklaart Van der Ham. Hij legt uit, wijzend op de foto’s, waar opgangen aan moeten voldoen en dat ook als er weinig ruimte is op de kade, er eveneens oplossingen zijn. Bijvoorbeeld met systemen parallel aan de kade.

Veiligheid
Bij de pijpaanleg door C-Ventus – Van Leeuwen in de zeebodem van de Westerschelde voor de elektriciteitscentrale in Borsele speelde BRIDGES2000 ook een rol. Ineens lagen er gangways van ponton naar ponton en van het speciale ponton naar het wad. Deze gangway ging tweemaal per etmaal gedeeltelijk onder water. Alles voor de veiligheid van de werknemer en precies passend.

Voordelen
Bridges2000 bouwt mooie gangways, (tijdelijke) bruggen en aanlegsteigers. Het bedrijf werkt oplossingsgericht, veilig, snel en betaalbaar. ,,De wereld van bruggen bouwen is onze belangrijkste expertise. De meeste gangways en bruggen die wij verkopen en verhuren, zijn van licht aluminium gemaakt. Onze lichte systemen bieden diverse voordelen voor de gecompliceerde uitdagingen die wij graag aangaan. Wij willen letterlijk een brug slaan naar een veiligere wereld.”

Bron: Seaport Magazine

Hendrik van der Ham BRIDGES2000

VRAAG NU EEN OFFERTE AAN

Als het snel en veilig moet, is Bridges2000 de ideale partner. Wij staan 24/7 voor u klaar.