“Een verlaten hotelkamer willen schoonmaken om vervolgens een badkuip vol goudvissen aan te treffen. Het meest achtergelaten item is de leesbril. In 25 jaar zijn er meer dan 10.000 verzameld. Een bezoeker die al 25 jaar, wekelijks, op hetzelfde plekje een kopje koffie drinkt. Op jaarbasis worden er 7746 tompouces gegeten.

Rotterdam 18 januari – Op 5 mei 2018 viert Hotel New York zijn 25-jarig jubileum. Aanleiding voor Museum Rotterdam om op een bijzondere wijze een ode te brengen dit markante hotel. De tentoonstelling: Hotel New York, story of pioneers, opent op 4 mei en vertelt het indrukwekkende verhaal van een stadsicoon.

25 jaar Hotel New York betekent een schatkamer gevuld met verhalen, foto’s, films en bijzondere items. Met elkaar vertellen ze het bijzondere verhaal van het beroemde hotel, op een unieke locatie aan de Maas in Rotterdam. Want behalve een hotel en een restaurant is het voor veel mensen een plek om thuis te komen, te genieten van het prachtige uitzicht en een plek waar de kleine en grote dingen des levens worden gevierd.

25 jaar geleden was de Wilhelminapier vooral een plek om te mijden. Mede dankzij de succesvolle transformatie van hoofdkantoor Holland-America Lijn (HAL) tot Hotel New York is deze pier de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van Rotterdams kenmerkendste locaties. Met een sterke blik op de toekomst, overtuigd van zijn betekenis voor de stad, is door velen hard gewerkt aan het icoon dat Hotel New York vandaag de dag is.

De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een tijdreis over een speciale gangway van onze grootste sponsor BRIDGES2000 aanboord van het schip, door negen uniek vormgegeven kamers: van het verhaal van de eerste pioniers; de landverhuizers, van de HAL, de cruiseschepen, de Kop van Zuid tot de hotelpioniers.

Hotel New York, story of pioneers is van 4 mei tot 1 november 2018 geopend voor publiek.

Over Museum Rotterdam
Museum Rotterdam is een stadsmuseum met lef. Cultuurhistorische collectiestukken en nieuw cultureel
erfgoed vertellen samen het verhaal van de stad en haar bewoners – van nederzetting aan de Rotte tot veelkleurige metropool. Een unieke combinatie die gedurfde exposities en impact oplevert, in het museum en in de stad. Museum Rotterdam, het meest Rotterdamse museum ter wereld.

Noot voor de redactie:
Voor informatie- en beeldaanvragen met betrekking tot de tentoonstelling kunt u contact opnemen met:

Voor informatie- en beeldaanvragen met betrekking tot het 25 jarig bestaan van Hotel New York kunt u contact opnemen met:

Hendrik van der Ham BRIDGES2000

VRAAG NU EEN OFFERTE AAN

Als het snel en veilig moet, is Bridges2000 de ideale partner. Wij staan 24/7 voor u klaar.