In de wereld van vandaag de dag worden we elke dag geconfronteerd met vraagstukken over de vervuiling van de aarde. Hoe kunnen we het beter doen? Onze voetafdruk wordt gemeten en we moeten ervoor zorgen dat het milieu minder belast wordt. Daarnaast wordt er gewerkt aan allerlei verschillende milieubelastingen. Degene die vervuilt moet ervoor boeten. Nu denkt men daar bij BRIDGES2000 al langere tijd heel helder over na.

“Voetafdruk verminderen komt neer op praktisch zijn, ons gezonde verstand gebruiken en nuchter blijven”,
aldus ondernemer Hendrik van der Ham van BRIDGES2000.

Maar hoe doet hij dat dan? BRIDGES2000 heeft al jaren een duurzame instelling. En de laatste jaren hebben ze het predicaat New Circular Economy Company verdiend. Het bedrijf vervaardigt de meeste producten uit aluminium. Dat heeft twee grote voordelen: het is licht en behoeft nadien geen onderhoud meer. Aluminium roest niet en is gemakkelijk her te gebruiken. Zo kunnen daardoor bij bruggen lichtere fundaties worden toegepast, die tevens indirecte milieu voordelen voor de samenleving opleveren. BRIDGES2000 levert met name aan de sectoren offshore, maritiem en civiel.

Duurzame stappen

Grotere bedrijven in allerlei sectoren zouden duurzame stappen kunnen nemen, zegt Van der Ham. “Bij elk groter bedrijf is er de mogelijkheid om niche markten te bedienen, met hergebruik van producten dat eigenlijk bestempeld werd als afval. Deze producten kunnen weer worden bewerkt en aangeboden, meestal zelfs lokaal. Als BRIDGES2000 willen we graag met andere bedrijven meedenken en brainstormen om een bijdrage te leveren aan een schonere wereld.”

Seventh Project Development

Naast BRIDGES2000 heeft Van der Ham ook het bedrijf Seventh Project Development opgericht. Seventh is een duurzaam project in 10 grote havensteden in de wereld. Momenteel wordt de weg geplaveid voor de bouw van het eerste drijvende eiland, 425 m in diameter en ca 13 m hoog. Het wordt gebouwd in een droogdok van Pearl Drydocks Emirates. Dit bedrijf zorgt voor een uitstekende hub voor onderhoud.

Pearl Drydocks Emirates

“Het wordt steeds duidelijker dat in het Midden-Oosten straks de meeste business zal worden uitgevoerd. Dan is het geen optie meer om terug te varen naar Europa of verder te gaan naar Azië. Dit bespaart de nodige kosten. Pearl Drydocks Emirates is bovendien een New Circular Economy Company. Reders kunnen in de droogdokken Pearl Drydocks Emirates hun schepen duurzaam en tegen lagere kosten laten onderhouden. Een win-win-situatie.”

Nadere inlichtingen over Pearl Drydocks Emirates via solutions@bridges2000.com

Hendrik van der Ham BRIDGES2000

VRAAG NU EEN OFFERTE AAN

Als het snel en veilig moet, is Bridges2000 de ideale partner. Wij staan 24/7 voor u klaar.