Offshore gas - en olie en algemeen

Offshore kent hele andere uitdagingen dan de meeste bedrijfstakken. Hier zijn de gevaren die op de loer liggen velerlei. Dit komt onder andere doordat er meerdere elementen meespelen. De elementen in eerste geval zijn uiteraard WIND en WATER, daarbij spelen windkracht en waterstroming en de hoogte van de golven de voornaamste rollen. Dan volgt de richting van wind en water. De stroming en de wind kunnen in 2 verschillende richtingen gaan. dat geeft uitdagingen die men in bijna geen enkel beroep tegenkomt.

Maritiem en Offshore liggen in elkaars verlengde. Maar het anders wordt is dat als er op 1 plaats op zee moet worden gewerkt. Ook als de gevaren groter worden door de heel erg verschillende taken of "tasks" die moeten worden uitgevoerd. Denk aan een Gas- of Olieplatform waar men met grote groepen mensen, en veel verschillende teams samen moet werken. En denk dan opnieuw even aan de weerselementen windkracht en waterstroming, dan zijn de uitdagingen soms heel groot en moet er heel precies worden gewerkt.

In het verleden mocht BRIDGES2000 onder andere met partijen als NOBLE werken. Zij kenden de zee en de gevaren. En nog steeds levert BRIDGES2000 aan diverse andere partijen offshore gangways. Veiligheid van mensen moet kunnen worden gegarandeerd of in elk geval zo "SAFE" mogelijk gebeuren.

Offshore Wind Gangway - BRIDGES2000

Offshore Wind

In tegenstelling tot wat je hier ziet, het is niet altijd zulk weer, zeker niet in de Noordzee. Ook bij OFFSHORE WIND zijn er uitdagingen. Er is veelal een strakke planning. En hoe gaat men die halen?

Weer moet gezegd worden dat een goede voorbereiding en op goede tijden vertrekken, het veelal wint. Er worden kaarten van verwachte weersomstandigheden bekeken, veelal al van een maand ervoor. Het zelfde weer komt op heel aantal dagen telkens hetzelfde voor. Vandaag neerslag en toenemende wind om 17.00 uur dan kan dat morgen uiteraard heel anders zijn, maar er zit een verloop in. Daar let men op.

De bruggen en gangways worden aan boord genomen. De operatie moet snel en goed kunnen verlopen, dat gaat het beste met onder andere een goede gangway.

BRIDGES2000 & Offshore: een impressie

Vraag nu een offerte aan

Sinds 1999 zijn wij de juiste partij voor het huren, kopen of leasen van bruggen, gangways, fenders, pontons en meer...

Vraag snel uw offerte aan via solutions@bridges2000.com, of via ons formulier. Of bel gewoon +31 (0) 10 820 17 70 !